Gyurmázásra fel!

Gyurmázásra fel!

A kreatív-hobby kellékek közül az egyik legnépszerűbbek a különböző gyurmák. Létezik levegőre száradó, süthető, színes, illatos, csillámos, intelligens, stb.

Nagy tévedés ha azt gondoljuk, hogy csak a gyerekek szeretnek gyurmázni, ugyanis csodálatos dolgokat lehet belőlük készíteni.

A levegőre száradó gyurmával nagyon egyszerű dolgunk lesz, ugyanis csak meg kell formázni és mivel általában fehér színben lehet kapni, száradás után akrilfestékkel díszíthetjük tovább. A mi személyes kedvencünk a Pentart Jovi fehér levegőre száradó gyurmája, mert nem szárad ki felbontás után, nem repedezik meg száradás után és kiválóan festhető. Alacsony ára és kiszerelései (25 dkg, 50 dkg, 1kg) miatt is jár neki a piros pont.

Legyen szó levegőre száradó vagy süthető gyurmáról, mind a két verzióból készíthetünk ékszereket, pl. medálokat, kitűzőket, brossokat, fülbevalókat, hajcsatokat, gyűrűket stb., illetve formázhatunk belőlük kulcstartóra való aranyos kis figurákat is.

Az utóbbi években nagy divat lett a bögrék és evőeszközök gyurmával való díszítése. Ehhez mindenképpen süthető gyurmát válasszunk!

Te is szívesen kipróbálnád? Nézzük milyen hozzávalókra lesz szükséged:

  • bögre
  • kiskanál
  • erős suliragasztó (pl. technokol)
  • tetszőleges színű süthető gyurma (kedvencünk a Cernit márka)
  • fogvájó vagy gyurma mintázó eszközök
  • (gyurma nyújtó

Ha elkészítetted a megálmodott mintát a bögrére és a kiskanálra, akkor csak tedd be őket a bögrével együtt a sütőbe (általában 30 percre, 110°C-on).

Ezután óvatosan vedd le a gyurmát a bögréről és a ragasztóval ragaszd rá!

Kattints IDE ha megnéznéd gyurmáinkat! smiley

Képek forrása: Pinterest

blog comments powered by Disqus