Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Blogunkban érdekes és praktikus cikkeket olvashattok különböző kreatív-hobby és rövidáru termékbemutatókról, DIY projektekről, ötletekről és minden másról, ami Nektek is biztos meghozza az alkotókedveteket. :)
2021. 02. 13. 12:32:50

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje, Magyarországon viszont nem alakult ki egyházi kultusz személye körül. Valentin nap a XX. század végétől terjedt el világi szerelmes-ünnepként. A Valentin nap ünneplése egy angolszász szokás, február 14-én, Bálint napon tartják. Magyarországon az 1990-es évektől kezdve vált népszerűvé, a szerelmesek megajándékozzák egymást, vagy szerelmes üzeneteket váltanak. A vallási eredete ennek az eseménynek világszerte elhomályosult. 

2021. 01. 28. 18:53:30

A farsangi időszak minden évben vízkeresztkor (január 6) kezdődik és hamvazószerdáig tart. Hagyományosan ilyenkor sok mulatságot, bálokat és lakomákat rendeznek. A magyarok körében farsang a párválasztás és az esküvők időszaka is volt. Manapság már nem kap annyi figyelmet a farsangi ünnepkor az életünkben, de a kisebb gyerekek óvodákban és iskolákban, jellemzően farsangi jelmezbe bújnak, versenyt szerveznek és ünnepelnek.

2021. 01. 20. 14:17:54

Napjainkban mindenféle kézműves tevékenységre van igény, a hímzés is óriási divat lett újra és nagy népszerűségnek örvend bármilyen formában. A klasszikus gobelin hímzés vagy az előnyomott, drukkolt kézimunkák kihímzése mellett az új őrület mindenféle hímzőrámás képek készítése lakásdekorációként. Különböző textilek hímzése is hódít, legyen szó táskáról, pólóról vagy nadrágról. Nappalik, háló- és gyermekszobák falait is feldobja egy-egy aranyos, személyre szabott hímzett, minta.

2021. 01. 06. 12:21:40

Aki jártas a kötés-horgolás világában, annak bizonyára nem ismeretlen az Alize török fonalmárka. Évekkel ezelőtt dobták piacra a Puffy fonalcsaládot, melynek már számos változata van és azoknak is lehetővé teszi a "kötést", akik nem szeretnek a kötőtűvel bajlódni. Nem véletlenül ilyen népszerű ez a Puffy fonaltípus, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen eszköz, csak maga a fonal és a két kezünk. Apró kis hurkokból áll, amiket egyszerűen egymásba húzogatunk, így pillanatok alatt készíthetünk sálat, takarót, díszpárna huzatot stb. A rendkívül puha Puffy fonalnak a legújabb változata, a Puffy More, ezt szeretnénk nektek egy kicsit bemutatni.

2020. 11. 04. 12:32:24

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi minden évben szeretjük újradekorálni meglévő adventi koszorúnkat vagy egy teljesen újat készíteni. Évről évre a hagyományos koszorú formát részesítettük előnyben, viszont már rengeteg más opció is létezik. Lássuk milyen lehetőségeink vannak ha egy modernebb adventi "koszorút" szeretnénk készíteni.

2020. 10. 14. 10:22:29

Ha követjük az aktuális trendeket, akkor észre vehettük, hogy az utóbbi pár évben ősszel-télen mindig megjelennek a különféle műszőrmék. Nem csak ruhadarabként, hanem dekorációs elemként egyaránt. Nálunk is nagyon népszerű termék, ezért igyekszünk mindig elég korán beszerezni őket, hogy legyen idő vásárlóinknak az alkotásra advent, karácsony előtt.

2020. 10. 13. 16:20:39

Már biztosan sokan hallottatok vagy próbáltátok a Pixelhobby kreatív kirakókat. Most nem írunk részletesen róla, ha van kedvetek olvassátok el régebbi blog bejegyzésünket, amiben részletesen bemutatjuk a Pixelhobbyt.

Az adventi, karácsonyi időszak közeledtével megjelentek téli, karácsonyi mintájú Pixelhobby szettek is, különleges fa képkeretekkel. Lássuk őket!

2020. 09. 24. 09:16:40

Aki kicsit is jártas a kézimunkák és a hímzés világában, az egész biztosan találkozott már az egyik legnépszerűbb drukkolt kézimunkával, a házi áldásokkal. Nagymamáink, dédnagymamáink házában állandó darab volt, de napjainkban is újra-újra előbukkannak. 

2020. 09. 15. 07:34:20

Aki szeret kézimunkázni, hímezni az tudja, hogy rengeteg hímzéstípus létezik. A legnépszerűbbek talán a gobelin hímzés, és a keresztszemes hímzés. Persze nem elhanyagolható a hagyományos drukkolt kézimunkák kihímzése sem, mert napjainkban sokan újra előszeretettel vásárolják őket. 

 

2020. 09. 05. 10:27:42

Ez az új csoda fonal annyira elnyerte a tetszésünket, hogy muszáj alaposabban bemutatnunk Nektek.

Az Alize török fonalmárka újabb családtagja az Angora Gold Ombre Batik színátmenetes gyönyörű, vékony fonal.

Keresés