Blog

Blogunkban érdekes és praktikus cikkeket olvashattok különböző kreatív-hobby és rövidáru termékbemutatókról, DIY projektekről, ötletekről és minden másról, ami Nektek is biztos meghozza az alkotókedveteket. :)
2022. 05. 04. 15:20:55

Gobelin könyvjelzők

Idén, 2022-ben a pedagógusnap egybe esik Pünkösddel, június 5-én lesz. Ekkor ünnepeljük a tanárokat, óvónőket, dajka néniket, bölcsis néniket. A másik fontos esemény ebben az időben a ballagások. Ha szeretnéd valamivel meglepni a számodra kedves pedagógusokat vagy egy olyan személynek adnál ajándékot aki szeret olvasni, akkor a gobelin könyvjelző szetteket neked ajánljuk!

2022. 04. 16. 20:04:08

Hibrid kézimunka újdonság! Gyémántszemes kirakó és számozott festőkészlet egyben

Megérkezett a gyémántszemes kirakó és számozott festőkészlet egyben. Ez a hibrid az új modern kézimunka. Akik szeretik a gyémántszemes kirakókat és a számozott festőkészleteket, azoknak kötelező kipróbálni!  

2021. 02. 13. 12:32:50

Valentin napi ajándékok

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje, Magyarországon viszont nem alakult ki egyházi kultusz személye körül. Valentin nap a XX. század végétől terjedt el világi szerelmes-ünnepként. A Valentin nap ünneplése egy angolszász szokás, február 14-én, Bálint napon tartják. Magyarországon az 1990-es évektől kezdve vált népszerűvé, a szerelmesek megajándékozzák egymást, vagy szerelmes üzeneteket váltanak. A vallási eredete ennek az eseménynek világszerte elhomályosult. 

2021. 01. 28. 18:53:30

Farsangi időszak és a kreatív jelmezek

A farsangi időszak minden évben vízkeresztkor (január 6) kezdődik és hamvazószerdáig tart. Hagyományosan ilyenkor sok mulatságot, bálokat és lakomákat rendeznek. A magyarok körében farsang a párválasztás és az esküvők időszaka is volt. Manapság már nem kap annyi figyelmet a farsangi ünnepkor az életünkben, de a kisebb gyerekek óvodákban és iskolákban, jellemzően farsangi jelmezbe bújnak, versenyt szerveznek és ünnepelnek.

2021. 01. 20. 14:17:54

A hímzés újra divat - Hímzőrámás készletek

Napjainkban mindenféle kézműves tevékenységre van igény, a hímzés is óriási divat lett újra és nagy népszerűségnek örvend bármilyen formában. A klasszikus gobelin hímzés vagy az előnyomott, drukkolt kézimunkák kihímzése mellett az új őrület mindenféle hímzőrámás képek készítése lakásdekorációként. Különböző textilek hímzése is hódít, legyen szó táskáról, pólóról vagy nadrágról. Nappalik, háló- és gyermekszobák falait is feldobja egy-egy aranyos, személyre szabott hímzett, minta.

2021. 01. 06. 12:21:40

Egy újabb szuper kreatív fonal, az Alize Puffy More

Aki jártas a kötés-horgolás világában, annak bizonyára nem ismeretlen az Alize török fonalmárka. Évekkel ezelőtt dobták piacra a Puffy fonalcsaládot, melynek már számos változata van és azoknak is lehetővé teszi a "kötést", akik nem szeretnek a kötőtűvel bajlódni. Nem véletlenül ilyen népszerű ez a Puffy fonaltípus, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen eszköz, csak maga a fonal és a két kezünk. Apró kis hurkokból áll, amiket egyszerűen egymásba húzogatunk, így pillanatok alatt készíthetünk sálat, takarót, díszpárna huzatot stb. A rendkívül puha Puffy fonalnak a legújabb változata, a Puffy More, ezt szeretnénk nektek egy kicsit bemutatni.

2020. 11. 04. 12:32:24

Modern adventi koszorúk és asztaldíszek

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi minden évben szeretjük újradekorálni meglévő adventi koszorúnkat vagy egy teljesen újat készíteni. Évről évre a hagyományos koszorú formát részesítettük előnyben, viszont már rengeteg más opció is létezik. Lássuk milyen lehetőségeink vannak ha egy modernebb adventi "koszorút" szeretnénk készíteni.

2020. 10. 14. 10:22:29

Műszőrme őrület

Ha követjük az aktuális trendeket, akkor észre vehettük, hogy az utóbbi pár évben ősszel-télen mindig megjelennek a különféle műszőrmék. Nem csak ruhadarabként, hanem dekorációs elemként egyaránt. Nálunk is nagyon népszerű termék, ezért igyekszünk mindig elég korán beszerezni őket, hogy legyen idő vásárlóinknak az alkotásra advent, karácsony előtt.

2020. 10. 13. 16:20:39

Karácsonyi Pixelhobby szettek

Már biztosan sokan hallottatok vagy próbáltátok a Pixelhobby kreatív kirakókat. Most nem írunk részletesen róla, ha van kedvetek olvassátok el régebbi blog bejegyzésünket, amiben részletesen bemutatjuk a Pixelhobbyt.

Az adventi, karácsonyi időszak közeledtével megjelentek téli, karácsonyi mintájú Pixelhobby szettek is, különleges fa képkeretekkel. Lássuk őket!

2020. 09. 24. 09:16:40

Drukkolt kézimunkák - házi áldások

Aki kicsit is jártas a kézimunkák és a hímzés világában, az egész biztosan találkozott már az egyik legnépszerűbb drukkolt kézimunkával, a házi áldásokkal. Nagymamáink, dédnagymamáink házában állandó darab volt, de napjainkban is újra-újra előbukkannak.